Több mint 100 000 eladott matrac, több mit 25 év és az egyetlen magyar matracszabadalom az Egyesült Államok és az Európai Unió területén

2017. február 04. 14:27 - P.Dóczi

Medical Concept egészségügyi ergonómiai matracok

A belföldi önálló matracfejlesztések, melyek nem a nyugat-európai fejlesztések másolásán alapulnak gyakorlatilag a RelaXx matraccsalád fejlesztésével indultak. Ezek a matracok a RelaXx Signum és a RelaXx SenZone matracok melyek évek óta ismert és megbízható nagyon pozitív visszajelzéseket és tapasztalatokat eredményeztek. Ezek a szakmailag és ergonómiailag maximálisan átgondolt és mindenki számára anyagilag elérhető termékek az elsők voltak egy olyan problémakör megoldásában és felismerésében melyekre korábban a matracgyártók nem fordítottak megfelelő figyelmet így nem is tudtak megfelelő választ adni a létező problémákra. A RelaXx matraccsalád volt az első a hideghab matracok közül amely két különböző komfortoldalt biztosított, lehetővé téve a franciaágy méretekben is az eltérő alátámasztási problémák megoldását és számtalan olyan apró megoldást melyek hozzájárultak az egészséges alváshoz.

 

 

 

A Medical Concept matraccsalád kifejlesztését számtalan szempont vezérelte. Az elsődleges a gerincoszlop tökéletes alátámasztása illetve a maximális szellőzés biztosítása volt. A Medical Concept teljesen új megvilágításba helyezi az orthopéd alátámasztást és a matrac ergonói fogalmát. Alapvető szempont a pihenő test egyenletes és tökéletesebb alátámasztása, a vázizmok és a gerincoszlop tökéletes tehermentesítése a regenerálodás kompromisszumok nélküli biztosítása.

 

A Medical Concept termékcsalád három különböző típusból áll és mindegyik ajánl valamilyen újdonságot az ergonómiai matracok közül.  A Classic, Premium és Luxus típusok belső magját alkotó hideghab rétegek között egy dinamikus, dupla hullámformára vágott rugalmas virtuális gerincoszlop fut végig a pihenő test alatt a matrac teljes felülete alatt. A különlegesen kiképzett felépítésnek köszönhetően a matracmagban elhelyezett virtuális gerincoszlop kialakítása, görbülete és ív felépítése tökéletesen képezik le a gerinc "s" alakját, így alátámasztásban rugalmasságban és formakövetésben a maximumot várhatjuk minden egyes Medical Concept matractól.

 

A RelaXx Signum matracok továbbfejlesztésével, áttervezésével és újragondolásával egy teljesen új fejezet kezdődik a gyógymatracok piacán, hiszen a normál hideghab matracok között nehéz megfelelőbb terméket találni gerincünk éjszakai regenerálódásához. A Medical Concept matracok tökéletes formakövetésén és alátámasztásán kívül két egymástól eltérő mélységű vállzónát is találunk így a normál és az átlagostól eltérő testalkatú emberek is megoldást találnak. A Medical Concept matracok virtuális gerincoszlopát alkotó nagyrugalmasságú feszes hideghab elem nem kizárólag a formakövetésért felelős hanem a precízebb formakövetésért és a sokkal rugalmasabb alátámasztásért is. A speciális dupla hullámvágásnak köszönhetően a matrac szerkezetében keresztirányú levegőcsatornák alakulnak ki, melyeken keresztül a matrac belső tartómagja több száz ponton találkozik a külvilággal hihetetlenül kellemes klimatizációs tulajdonságot garantálva az összes Medical Concept matrac számára.

 

 

Medical Concept Classic

 

 

 

 

A kiválóan felépített Medical Concept egészségügyi matracrendszer Classic, Prémium és Luxus matracok minden egyes típusa egy kicsit többet nyújt az előtte lévőnél amíg a Medical Concept Classic matrac virtuális gerincoszlopa egyenes vonalat alkotva tulajdonképpen a RelaXx Signum továbbgondolt változata,addig a Medical Concept Prémium típusnál már ténylegesen a gerincoszlop formáját követi eltérő mélységű vállzónákkal.A Medical Concept Luxus abszolút a felső kategóriát célozza meg minden olyan piaci igény figyelembe vételével melyet a vásárlók maximális igényeit testesítik meg: kiemelkedő matracvastagság, beépített virtuális gerincoszlop, dinamikus habrugó rendszer egyedülálló ViscoCool memory-foam réteg minden Medical Concept Luxus matrac tetején, amely nem melegszik nem fülled be nem növeli a páratartalmat, mégis az összes pozítív memory-foam tulajdonságot magában hordozza.

Medical Concept Prémium

A Medical Concept termékcsalád lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy a gerincoszlopát a lehető legmegfelelőbb pozícióban regenerálja. A Medical Concept termékcsalád megfelel az otthoni ápolás követelményeinek is.

A Medical Concept termékcsalád kialakításakor elsődleges szempont volt a matracok maximális higiéniai komfort kialakítása is. Jelenleg az egyik legnagyobb probléma a környezeti légszennyezés a szálló porok túlzott koncentrációja, egyes anyagokkal szembeni túlérzékenység és az allergiás panaszok számának jelentős növekedése. Ezek miatt is rendkívül fontos a megfelelő minőségű matrachuzatok használata. A Medical Concept matraccsalád esetében ez kiemelt figyelmet kapott, légáteresztő kiemelkedő klimatizációs képességekkel rendelkező Tencel funkcionális antiallergén huzattal készül mely napjaink legjobb alapanyagai közé tartozik.

Medical Concept Luxus

A huzat az összes Medical Concept matracról levehető körkörös cippzárral és 60C fokon korlátlan alkalommal kimosható akár külön külön is.

 

A RelaXx Signum és a SenZone Memory termékek után ismételten új utat nyit a matracok fejlesztésében a magyar RelaXx matracmárka és az eddigi tapasztalatokat kiértékelve a sikeres termékek legfontosabb és hasznosabb tulajdonságait továbbgondolva új irányt mutat Magyarország és Európa innovatív matracgyártásában.

 

Dóczi Péter

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://matracvampir.blog.hu/api/trackback/id/tr7212182302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Több mint 100 000 eladott matrac, több mit 25 év és az egyetlen magyar matracszabadalom az Egyesült Államok és az Európai Unió területén
süti beállítások módosítása