Több mint 100 000 eladott matrac, több mit 25 év és az egyetlen magyar matracszabadalom az Egyesült Államok és az Európai Unió területén

2013. szeptember 10. 13:42 - P.Dóczi

A habokról , egy kicsit részletesen, ha valakit érdekelel....

Ha ma valaki betéved egy matrackereskedésbe, vagy akár bármilyen nagyáruházba tapasztalni fogja mennyi habmatrac található. A habokat naygon régóta használja a matrac, de akár a bútoripar is. Manapság minden habmatracról azt hallhatjuk ezek hideghab matracok. A többségük nem az. Erről részletesen fogok még írni, alapjaiban rávilágítva melyek a hideghabok és melyek nem. Melyek azok a paraméterek, tulajdonságok ami alapján megkülönböztethetőek a többi habtól. Addig is az alapok a habokkal kapcsolatban, ha valakit érdekel.

 

Túlzás nélkül állítható, hogy a poliuretánok, változatos tulajdonságaik miatt általánosságban a műanyagok között a legsokoldalúbban felhasználhatók közé tartoznak. Széles sűrűség- és lágyságtartományban gyártható habanyagok, melyek a kiindulási alapanyagok megválasztásától függően lehetnek kemények, lágyak, rugalmasak, merevek. Szerkezetük dodekaéder alakú cellák rendszeréből áll, melyek mikro-rugóként viselkednek.

A poliuretánok szinte az élet minden területén fellelhetők. Gépjárműülésekben, hőszigetelésként, hangszigetelésként épületekben, hűtőberendezésekben, festékekben és egyéb védőbevonatokban, cipőkben, textíliákban, ragasztókban, székek és ülőbútorok párnázatában, valamint matracmagokban. Mivel a poliuretán habokat többnyire más anyagokkal, textillel, fémmel, fával, más műanyagokkal kombinálják, a késztermékekben ritkán láthatóak.

Csoportosításuk több szempont szerint végezhető. Kémiai felépítés szerint két nagy csoportot különböztetünk meg:

poliéter-poliolbázisú habok (éter-habok)

poliészter-poliolbázisú habok (észter-habok)

 

Keménység szerint a poliuretánhabok a szuperlágytól a merev kemény habtípusokig rendkívül változatosak, a mai napig három fő kategória van használatban:

merev, kemény (hőszigetelés)

félkemény

lágy (bútoripar)

 

Reaktivitás szerint a habok lehetnek hidegen (szobahőmérsékleten) keményedők, és termoreaktívak.

Gyártástechnológia szempontjából a habok lehetnek folytonos és szakaszos technológiával előállított termékek, a technológia jellege alapján megkülönböztetnek tömbhabokat, formahabokat, öntött és szórt habokat.

Tulajdonságaikat a következők határozzák meg:

kémiai összetevők

cellafalak vastagsága

szilárd anyag / levegő arány

cellamembránok koncentrációja (légáteresztő képesség)

Dok2.jpg

 

A poliuretánhab gyártásakor két alapanyag játszik főszerepet a poliol és az izocianát. Mindkét alapanyag kőolajszármazék. A petrolkémia-ipar kőolaj finomításkor nyersolaj 95%-át üzemanyagként értékesíti, és csak a maradék 5% finomítható tovább egy- vagy több lépcsőben műanyagipari alapanyaggá.

 

 

A poliolok a többfunkciós alkoholok melyeket propilén oxidból nyernek. Poliuretán habgyártáshoz két típusuk használatos a poliéter- és poliészter poliolok. Ezek szerkezete határozza meg a poliuretán hab merevségét illetve lágyságát.

 

Az izocianátok közül jellemzően szintén kétfajta használatos a TDI (toluilén-diizocianát) és az MDI (difenil-metán-diizocianát). Ezek a vegyületek könnyen lépnek reakcióba aktív hidrogéntartalmú vegyületekkel, mint pl. az alkoholok.

 

A reakció beindítására és szabályozására egyéb katalizátorok illetve stabilizátorok használatosak, míg bizonyos speciális tulajdonságok, mint pl. égésgátoltság, szín, antisztatikus hatás, antibakteriális védelem elérése érdekében jónéhány egyéb segédanyag hozzáadása szükséges a receptúrához.

 

Gyártásuk folyamán az alap- és segédanyagokat a gyártási receptúrának - mely a hab összetevőit és ezáltal tulajdonságait határozza meg - megfelelő arányban a keverőfejbe juttatják, ahol azok összekeverednek, és homogén reakcióelegyet alkotnak. Ezt az elegyet megfelelően kiképzett folyamatosan előrehaladó konvejorra öntik, ahol beindul az alapanyagok közötti kémiai reakció, azaz a habképződés, ami hőtermeléssel és széndioxid képződéssel jár. A habképződés receptúrától függően kb 60 másodpercig tart és további 60 másodperc alatt ér el olyan szilárdságot, hogy már kezelhető. A kész tömbhab körülbelül egy méteres magasságúra emelkedik. A konvejorról lekerülő 50 méter hosszúságú kész habtömböt további 12-24 órán keresztül érlelni kell, míg lejátszódnak a polimer-képződési térhálósodási utóreakciók és kialakulnak a hab végleges tulajdonságai.

Dóczi Péter

www.gigamatrac.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://matracvampir.blog.hu/api/trackback/id/tr895505801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Több mint 100 000 eladott matrac, több mit 25 év és az egyetlen magyar matracszabadalom az Egyesült Államok és az Európai Unió területén
süti beállítások módosítása