Több mint 100 000 eladott matrac, több mit 25 év és az egyetlen magyar matracszabadalom az Egyesült Államok és az Európai Unió területén

2017. február 04. 14:32 - P.Dóczi

Vákuummatracokról....

Manapság rengeteg vákuummataccal találkozni nem kizárólag csak a kereskedésekben, hanem otthoni vagy egyéb helyen szervezett termékbemutatókon is. Egy kicsit misztikusan. különleges minőségi kategóriaként tálalva sokan még mindig valamilyen külön jelentőséget tulajdonítanak a vákuum vagy tekercselt matracoknak. Különleges cellaszerkezet, speciális gerinctámasz és egyéb pozítív jellemzőket kapcsolnak hozzá.

A vákuum csomagolás semmi más mint a matracok helytakarékos szállítása érdekében kifejlesztett csomagolástechnika. Adott térfogatba bizonyos konstellációkban akár négyszer ötször annyi matrac fér mint a hagyományos csomagolású matracokból. 

 

 

Vákuum matrac

Vákuum csomagolás több fajtája is létezik. Akár az egyszerű lapra helyezett vákuumpréselés ami a matracokat nem tekercseli fel, még több helyet biztosít. Ez a szállítási vákuumozási forma elterjedt a Távol-Keleti áruszállítások esetében. Természetesen az ilyen vákuumeljárással elkészített és betárolt matracokkal a fogyasztó nem találkozik, mert így még akár kiváló minőségű zsákrugós matracok is szállíthatók, igaz alakvesztés nélkül nem sokáig tárolható így egy matrac. Ki gondolná, hogy egy méregdrága, zsákrugós matracot 2 cm-esre összepréselve szállítanak. 

 

 

A legtöbb tekercselt matraccal Magyarországon a habmatracokkal találkozhatunk. Ezek túlnyomó többsége olasz, lengyel illetve szlovák gyártmány, de magyarországi gyártók is készítenek így matracokat.  Ezek  a matracok  könnyen szállíthatók, kicsomagolás után pár órán belül visszanyerik eredeti alakjukat és teljes funkciói használhatóak a matracnak. 

Érdekes, hogy általában a telesen homogén szerkezetű matracokat csomagolják így be, noha elméletben nincs akadálya a ragasztott illetve speciális ergonómiai kialakítású, különböző habokból álló magasabb minőségű matracokat is vákuumcsomagolják. 

 

Semmilyen káros hatása nincs a zsákrugós illetve bonell matracok vákuumcsomagolásának, nyilván bizonyos megkötésekkel. A matracon nem lehet élkeret, oldaltámasz vagy keresztmerevítő és olyan párnázóréteggel kell rendelkeznie amely nem károsodik a vákuumcsomagolással. ne lepődjenek meg ha vákuumcsomagolt zsákrugós matraccal találkoznak.

 

Egy általánosan elterjedt vélemény szerint a kókusz merevítéses matracokat nem lehet vákuumcsomagolni. 

 

 

 

Alapvetően a nálunk nagyon leterjedt kókusz latex hab összeállítású matracokat nem is nagyon. Ennek több oka is van, ezek a kókuszmerevítő lapok nem bírják ki ezt a fajta terhelést és eltörnek.

 

Azonban léteznek olyan kókuszmerevítéses (Ez a rész kifejezetten Ly Tien Huy-úr figyelméért kiált) matracok melyeket gond nélkül lehet tekercselni. Itt a kókusz merevítő réteg nagy rugalmasságú latexált kókuszlap, kiváló rugalmasságával nem törik össze. 

 

 

Hilding tekercselt zsákrugós kókuszmerevítéses matrac

 

Összefoglalva, a vákuumcsomagolás, egy szállítási, csomagolási mód, mely kizárólag a helytakarékos kezelés illetve szállítás miatt került kifejlesztésre. A két alapvető igazság a tekercselt vákuummatracokkal kapcsolatban, sem a nagyon rossz minőséget sem a prémiumkategóriát nem lehet vákuumozottan tekercselni és hosszútávon tárolni és szállítani, azonban egy átlagos vagy jó minőségű matracot igen, függetlenül a belső szerkezetétől. A vákuumcsomagolásért plusz pénzt kérni, illetve fogyasztóként kifizetni nem érdemes és teljesen felesleges bármilyen hozzáadott értéket remélni önmagában a csomagolás miatt, az egyszeri és egyszerű hazaszállításon kívül

 

Dóczi Péter

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://matracvampir.blog.hu/api/trackback/id/tr4012182312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Több mint 100 000 eladott matrac, több mit 25 év és az egyetlen magyar matracszabadalom az Egyesült Államok és az Európai Unió területén
süti beállítások módosítása