Több mint 100 000 eladott matrac, több mit 25 év és az egyetlen magyar matracszabadalom az Egyesült Államok és az Európai Unió területén

2013. szeptember 10. 13:42 - P.Dóczi

Feltámad a legnagyobb magyar matracgyártó /Rottex/

A közel húsz éves múltra visszatekintő magyar matracgyártó cég újra megcélozta a piacvezető szerepet, az elmúlt évek komoly nehézségei után. Mint nagyon sok hazai vállalkozás a Rottex is megszenvedte a válság nehézségeit, noha az előjelek azt mutatták a cég képes túlélni a válságot. A 90-es évek közepétől töretlenül növekedett a cég, a hazai több mint 50 000 db-os eladott matrac abszolút elsővé tette a belföldi piacon. Jelen voltak az összes városban, az öszes nagyáruházban és a szállodai értékesítésük is a legnagyobb volt. A probléma akkor jelentkezett mikor svájci frank alapú hitel segítségével saját üzlethálózat fejlesztésébe kezdtek. Ahogy ez számos vállalkozással megtörtént nemcsak a hitel törlesztőrészlete növekedett meg jelentősen, hanem a belső fogyasztás drasztikus visszaesése miatt a cég pillanatokon belül nagymértékű finanszírozási problémákkal találta szembe magát. Minden erőfeszítés ellenére 2012 ben a Rottex csődöt jelentett. 

Ez volt az a pillanat amikor a többségi tulajdonos, aki egyébként a cég operatív irányításában a korábbiakban nem vett részt úgy döntött, hogy jelentős pénzügyi ráfordítással de nem hagyja veszni az egyetlen meghatározó, teljes egészében magyar tradíciójú matrac és ágy-gyártó céget.

Rottex Budapest

Az új arculat mellett az első egy vadonatúj Rottex mintabolt a fővárosban. 

Rottex mintabolt Róbert Károly krt 78

Megújult arculat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://matracvampir.blog.hu/api/trackback/id/tr495505819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Több mint 100 000 eladott matrac, több mit 25 év és az egyetlen magyar matracszabadalom az Egyesült Államok és az Európai Unió területén
süti beállítások módosítása